Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
8 maart 2024

Oh how I love being a woman

Het is vandaag een feestelijke dag - Internationale Vrouwendag! Een dag waarop we vrouwen over de hele wereld vieren en aandacht te vragen voor gendergelijkheid en vrouwenrechten. Want ondanks alle vooruitgang die we hebben geboekt, zijn vrouwen nog steeds niet op gelijke voet met mannen in vele delen van de wereld. We duiken in een aantal interessante ontwikkelingen.

Recent onderzoek van de Financial Times wijst op een opvallende kloof in politieke ideologie tussen jonge mannen en vrouwen. Terwijl vrouwen steeds progressiever worden, lijken mannen juist conservatiever te worden, vooral in ontwikkelde Westerse landen. Deze trend heeft zelfs invloed op het aantal huwelijken en geboortes, zoals te zien is in landen als Zuid-Korea, waar de overheid vrouwen geld aanbiedt om het geboortecijfer te stimuleren.

Conservatieve bubbels

Opmerkelijk is ook dat juist jonge mannen steeds traditioneler en conservatiever worden dan oudere mannen. Personen als Andrew Tate en Thierry Baudet winnen een grote aanhang onder voornamelijk jonge jongens met hun conservatieve ideeën, die met name over vrouwen gaan. De reden van deze kloof? Dr. Alice Evans, een onderzoeker op het gebied van genderverschillen, heeft hier wel een idee over; Social media bubbels.

Neem bijvoorbeeld Andrew Tate, die met zijn extreem conservatieve opvattingen een groot publiek op TikTok wist te bereiken. Sociale media kunnen ons verbinden en inspireren, maar ons ook in een bubbel van gelijkgestemden brengen. Hierdoor worden we niet meer uitgedaagd met andere standpunten en bekijken we alles vanuit één perspectief.

 

Blijf verbinden!

Hoewel er dus stappen worden gezet richting gendergelijkheid, ontstaat er tegelijkertijd een grotere kloof. Dat klinkt als een onmogelijke wedstrijd. Dus wat kunnen we hieraan doen?

Stap uit je bubbel! Blijf verbinden met anderen, daag jezelf uit en ga in gesprek met mensen die anders denken dan jij.

Gelijkheid betekent niet dat vrouwen exact hetzelfde moeten zijn als mannen. Het betekent simpelweg dat iedereen gelijke kansen verdient, ongeacht hun geslacht. En laten we ook niet vergeten dat gendergelijkheid niet alleen gaat over het vieren van succesvolle vrouwen in leidinggevende posities, maar ook over het erkennen van de waarde van elke vrouw, ongeacht haar achtergrond of positie.

Op de vrouwen

Dus, op deze mooie dag een toast op de vrouwen in ons leven en op de strijd voor gelijkheid. Laten we lachen, vieren en verder gaan, met de vastberadenheid om een wereld te creëren waarin vrouwen niet alleen gevierd worden op Internationale Vrouwendag, maar elke dag.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.