Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
12 januari 2024

Alsof je handen een taal spreken

Begin november vond er een historisch moment plaats bij Imagro. De interne training in de LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) methode is succesvol afgerond en zes Imagro-collega’s kunnen enthousiast gaan starten als facilitators van de LSP methode.

Het begint allemaal, dagen daarvoor, met het bouwen van een toren, waarmee de eerste vonk van nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Een nieuwe, tactiele ervaring waarbij het gaat om het denken met en door de handen om daarmee vervolgens gedachten te (her)vormen en nieuwe ideeën te genereren. Het is alsof je handen een taal spreken, alsof je zaken te weten komt, waarvan je niet weet dat je ze weet.

Inge Smits, Paul Houtepen, Bart de Voogd, Sanne van de Valk, Marjan Welvaarts en Fabiënne van Grunsven hebben zich 4 dagen ondergedompeld in de wereld van ontdekken, beleven en creëren van nieuwe perspectieven. De LEGO SERIOUS PLAY methode blijkt een zeer waardevolle aanvulling te zijn op de bestaande methoden en technieken binnen Imagro. Het lijkt een gamechanger in de agrifood-wereld, die het verborgen potentieel van communicatie en begrip ontsluit.

De transformatie stopt niet na de eerste verwondering. Tijdens de training worden meer en meer ingewikkelde modellen en landschappen gebouwd. Het was bijna alsof de kleurrijke stenen het vermogen hebben om de diepere uithoeken van de geest aan te boren, waardoor nieuwe perspectieven op bekende kwesties naar voren komen.

Eén van de meest mooie resultaten van de onderlinge samenwerking is het ontwerpen van klantgerichte workshops. Deze workshops zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van klanten en bieden hen waardevolle inzichten en strategieën om door hun steeds veranderende zakelijke landschap te navigeren. Sanne, jullie energieke en speelse facilitator, wilde haar workshop met innovatieve ideeën in de praktijk brengen. Met behulp van de LEGO SERIOUS PLAY-methodologie gaf ze samen met Roger Engelberts - die eerder het certificaat van LSP-facilitator haalde - een strategieworkshop aan het directie en topmanagement van één van Imagro’s gewaardeerde klanten. De workshop was een succes, waarbij de deelnemers geïnspireerd richting gaven aan hun onderneming naar 2028 toe.

Imagro is hiermee één van de weinige consultancy bedrijven in het land geworden met een toegewijde groep die is opgeleid en gecertificeerd in de LSP-methode. Maar daar stopt het voor Imagro niet; ze zijn op dit moment het enige adviesbureau gespecialiseerd in Agri, Horti, Food en Leefomgeving dat deze methodiek met een groep kan aanbieden.

Ik wens Inge, Paul, Bart, Sanne, Marjan, Fabiënne en Roger veel mooie workshops en projecten toe, waarin de LEGO SERIOUS PLAY methode haar eigen unieke plek inneemt en nieuwe perspectieven genereert.

 

Michel Cloosterman

Trainer

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.