Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit - regio Zuid

Een inspirerende keynote over het unieke samenwerkings- en innovatieklimaat in de regio Noordoost-Brabant

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vroeg Imagro, Roger Engelberts, voor een inspirerende keynote voor hun jaarlijkse Directeuren Conferentie. Deze tweedaagse conferentie vindt plaats in een andere regio in Nederland. De (be)zoekregio deze keer vormde de Regio Noordoost-Brabant. Thuisbasis en bakermat van Brainport Eindhoven, Regio RNOB, AgriFood Capital, FoodTech Brainport, Innovatiehuis De Peel, Platform Agri Food Tech, AgroProeftuin De Peel, Novex De Peel en vele, vele andere initiatieven. Een regio waar veel zaken bij elkaar komen en waar stevige uitdagingen liggen op het gebied van arbeid, agrifood, klimaat, biodiversiteit en gezondheid. En ook een regio met kwetsbare natuur en intensieve landbouw.

De wens

Een inspirerende kick-off in de vorm van een lezing voor alle directeuren van de directies van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, plus de directies van alle uitvoeringsorganisaties als RVO en NVWA. De keynote moet in de kern gaan over de succesfactoren van het unieke samenwerkings- en innovatieklimaat in de regio. ‘’Wat heeft geleid tot de innovatie- en samenwerkingskracht in Noordoost-Brabant en wat is de rol van cultuur daarin? Oja, de keynote vormt de start van de tweedaagse in de vroege ochtend, dus graag een energieke kick-off die ze nog lang zullen heugen. ‘’Lekker out-of-the-box.’’

Onze aanpak

Een presentatie gestoeld op één rode draad die de kern raakt. Eén kernboodschap. Die boodschap is te herleiden naar de bron van ons bestaan: de bodem, of in onze taal: Die Bodem! Een levend en lerend ecosysteem, welke adaptief is, welke miljoenen levende organismes bevat op een eetlepel, en… terroir. Maar ook een bodem die onze cultuur en onze komaf vormt. De presentatie in de raadzaal van de waterburcht van Kasteel van Helmond was gefundeerd op 8 impactvolle beelden.

Als uitsmijter hadden we een unieke gimmick meegenomen voor het hele publiek. Dat kostte nog wel wat kruim… Onder elke stoel hadden we met duct tape letterlijk een stukje Brabantse Bodem geplakt. Grond met zaadjes welke op elk aanrecht tot wasdom kan komen: een kruidentuintje gebaseerd op Brabantse Bodem.

Het resultaat

80 directeuren verlieten geïnspireerd, energiek en goed gemutst de Raadzaal. Vanuit Helmond vertrokken ze vervolgens in drie tours naar thema bezoeken in de regio. Gave bedrijven en locaties in en rondom Brainport Eindhoven (70.000 veelal technische werknemers) en het agrifood cluster in Noordoost-Brabant, denk aan Helmond en Meijerijstad. In deze regio wemelt het van de ingenieurs en boeren. Vakmensen en -lieden met productie- en creatiekracht. 

Geschreven door Roger Engelberts

Meer weten over deze case?

Neem contact met mij op

Ontmoet het team

Fabiënne
Laura
Roger

Ook interessant

Programmabureau KRW-DHZ

Actie in de Taxi!

Planet Beet: een experience vol verwondering

Het Ministerie van LNV

De Groene Vonk - Transformatie van de landbouw naar een duurzamer systeem

idverde

Gedragen strategie mét handvatten voor implementatie

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie

Verduurzaming van de agrofoodketen versnellen

Gemeente Land van Cuijk en Platform AgriFood Tech

Community ME-N-U

Greenport West-Holland

Community Indoor Farming Nederland

Dutch Dairy Challenge

Samen werken aan verduurzaming van de melkveesector

FrieslandCampina Jongeren

Met elkaar, gezellig en op eigen-wijze vooruit!

Vereniging Nederlandse Gemeenten

Toekomstfilm 'Nederlandse gemeenten in 2040'