Roger Engelberts

Directeur • Eigenaar

‘’Creatief Ondernemerschap betekent voor mij continu aanpassen en nooit afwachten. Dat begint met lef, anders kijken, compassie. En een rotsvaste overtuiging dat het wél kan.
In die zin is Imagro het bewijs van een belofte aan boer en schoonvader Koos van Bergen, toen ik Imagro begon in zijn melkstal, net kersvers afgestudeerd na zes jaar HAS Hogeschool, nazomer 1993.

Wat die belofte was? Een voormalig melkveebedrijf - hartje centrum van de wereld - omvormen tot Neerlands enige creatieve broedplaats in de groene ruimte: Koos & Co’s. Ontwikkeling door creativiteit, ondernemerschap en groei. Zowel inhoudelijk, persoonlijk als financieel. Dat laatste is niet onbelangrijk, want in mijn ogen doe je aan echte duurzaamheid als je de lokale economie stimuleert. Dat is betekenisvol. Groei en regio zijn niet voor niets dezelfde letters."Roger blikt terug op zijn tijd als lector aan de HAS Hogeschool.HAS Food Experience

Samen met Topklasser Jadis Schreuder van TheLemonKitchen hield Roger Engelberts voor HAS Hogeschool een LED-Talk voor het event HAS Food Experience. Bijgaand zijn kijk op (de toekomst van) onze voedselsystemen. Bij de HAS Food Experience 2018 was Roger voorzitter van de jury Start-Up Challenge samen met ondernemers en docenten.   Inaugurele Rede A.S.K. 4 Co-Creatie Roger Engelberts lector Co-Creatief Ondernemerschap HAS Hogeschool."Imagro is een bureau vóór verandering en vernieuwing. Nieuwe Perspectieven vormt daarbij voor ons het kompas van onze ziel. Dat geeft energie, bezieling. Een organisatie zonder ziel hongert mensen uit. Een bezielde organisatie voedt mensen. Imagro is de beste, de leukste en de meest relevante in de branche. Bij Imagro is strategische communicatie en innovatie een verrassend doeltreffende traktatie. Daar mag u mij op aanspreken. Dit betekenisvolle bureau is voor mij de rots in de branding voor agrifood en leefomgeving. Kijk Wijzer. Wij bevechten middelmatigheid en lauwheid, wij bieden een nieuw perspectief."

‘’Bedenk dat niets qua voorbereiding moeilijker, qua succes twijfelachtiger en qua uitwerking gevaarlijker is dan zich opwerpen als iemand die vernieuwing wil doorvoeren. Want hij die dat doet, heeft hen die van de oude toestand profiteren tot vijand, terwijl hij slechts lauwe verdedigers vindt in hen die van de nieuwe toestand zouden kunnen profiteren. Een lauwheid die gedeeltelijk voortkomt uit vrees voor de tegenstanders… en gedeeltelijk uit het wantrouwen van de massa die niet werkelijk gelooft in iets nieuws totdat zij het ervaren hebben. Zo komt het dat zijn opponenten iedere kans grijpen om de vernieuwer vurig aan te vallen en de anderen hem slechts halfslachtig verdedigen.’’ – Aldus Machiavelli in … 1525


Referentie Meiny Prins

Roger is een man die met zijn tomeloze energie en passie, bedrijven binnen de Agro&Food laat zien dat het anders kan. Als weinig anderen is hij in staat om ondernemers, overheden en onderzoekers te inspireren om breder te kijken. Hij is in staat om steeds weer oplossingen te vinden om ondernemend de toekomst in te kunnen gaan. Zijn drive op People, Planet en Profit combineert hij daarbij steeds met Pleasure, Passion en Pride. Met zijn visie van ‘anders kijken is alles zien’ bewijst hij menig ondernemer een grote dienst. Als geen andere streeft hij ernaar dat ondernemers in de Nederlandse Agro en Food zich met trots en passie kunnen onderscheiden. Hij helpt hen zich te ontworstelen aan de neerwaartse prijsspiraal van commodity denken.

Als ondernemer en inspirator neemt Roger anderen mee op een reis naar de toekomst. Hij is op creatieve wijze in staat om latente ambities zo te verwoorden, dat het voor alle deelnemers een plezier wordt om deze samen en actief na te streven. Roger is een creatieve doener, een DOENdenker. Daarmee kan hij elke uitdaging die hij op de trektocht naar die toekomst tegenkomt ook aan. Het doen onderstreept hij doordat hij zijn inspirerende visie ook zelf in praktijk brengt op zijn creatieve erf in Ottersum.

Met Priva ben ik fan van Roger, van zijn doe kracht en zijn ambities. Mede daarom pakken we nu ook samen met Roger de uitdaging aan om te laten zien dat we duurzame landbouw, gecombineerd met grootstedelijke ontwikkelingen, ook in China kunnen realiseren. Samen met KuiperCompagnons en Wageningen-UR werken we aan een ‘blueprint’ van de meest duurzame paradise-green-city van China, gebaseerd op de uitgangspunten op www.SustainableUrbanDelta.com. Mijn overtuiging is we met de vonken van Roger ook in China de passie van mensen voor een duurzame toekomst kunnen laten ontvlammen.

Meiny Prins
CEO Priva BV
Zakenvrouw van het jaar 2009
Bestuurslid van de Dutch Trade and Investment Board
Lid van de raad van AGROWN
Lid van de Raad van Advisory Council of Commonland
Lid van het Comité for Entrepreneurship & Finance


Mijn artikelen

> New soil for our old soul
> Regio en Groei: dezelfde letters, andere opstelling
> Peellanders, ondernemende pioniers op zoek naar nieuwe turf
> Sparkling happy end
> Positief Perspectief
> Disruptie ligt op de loer tussen teler en retailer
> Nederland als GIDS-land voor natuurinclusieve landbouw
+ Meer tonen