Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken

Roger Engelberts

Directeur • Eigenaar
Roger Engelberts

Als creatieve ondernemer achter Imagro BV sta ik elke dag op én elke dag aan om met 40 agrifood professionals en omdenkers te werken aan een betere wereld. Onder het motto; Het Kan Wél.

Ik heb 12 jaar aan de HAS Hogeschool gestudeerd waarvan 6 jaar als lector co-creatief ondernemerschap. Ben initiatiefrijk en ondernemend, houd van creatief ondernemen en sprankelend inspireren. Zo komen o.a. de innovatie-aanjagers Dutch Dairy Challenge en OtherwYse, waar jong talent, innovatiekracht en ondernemerschap samenkomen uit onze koker. Ook ben ik mentor bij NL Groeit

Wanneer ik een goede dag heb gehad? Als Rijnlandse denker pur sang heeft samen werken in mijn vocabulaire een spatie. De unieke bedrijfscultuur van Team Imagro is voor mij de smeerolie om elke dag er uit te halen wat er in zit. ,,Tezamen Elkaars Ambities Managen is iets waar ik veel energie van krijg.’’  En ja, dat doe ik ook met klanten, organisaties en (semi)overheid om te komen tot inspirerende adviezen, lezingen, trainingssessies en strategische positioneringtrajecten. Maar ook voor een andere kijk op ondernemerschap, businesscases, transitie veehouderij en (glas)tuinbouw, daar mag je mij voor bellen. In co-creatie begeleid ik een breed scala aan opdrachtgevers in Agri, Horti, Food en Leefomgeving. 

Imagro BV is gevestigd op creatieve broedplaats Koos & Co’s BV. Een voormalig melkveebedrijf van boer en schoonvader Koos in het dorp Ottersum met aan de ene kant aangrenzend een kerk, een café, een oud gemeentehuis en ProefLokaal Bij Koos, en aan de andere kant een groene long, een wijland (ja met lange ij) en een boomhut boven de rivier De Niers, één van de snelst stromende rivieren van Nederland. Dat past mij als geen ander, immers ‘’only dead fish swim downstream’’.

Eerder won Imagro de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg. Ook eindigde het bureau bij de laatste tien in de competitie ‘beste baas van Nederland’. Eerder werd Imagro verkozen tot slimste bedrijf van Nederland in het kader van sociale innovatie en groeien in een krimpmarkt. Ook is Imagro uitverkoren tot meest Aantrekkelijke Werkgever van Limburg in de categorie MKB tot 100 fte en is Roger verkozen in de Food100, de gamechangers die de voedselketen willen veranderen.

"Imagro is een bureau vóór verandering en vernieuwing. Nieuwe Perspectieven vormt daarbij voor ons het kompas. Dat geeft energie, bezieling. Een organisatie zonder ziel hongert mensen uit. Een bezielde organisatie voedt mensen. Imagro is de beste, de leukste en de meest relevante in de branche. Bij Imagro is strategische communicatie en innovatie een verrassend doeltreffende traktatie. Daar mag je mij op aanspreken. Wij vormen een rots in de branding voor Agri, Horti, Food en Leefomgeving. Wij bevechten middelmatigheid en lauwheid, wij bieden een nieuw perspectief."

 

"Bedenk dat niets qua voorbereiding moeilijker, qua succes twijfelachtiger en qua uitwerking gevaarlijker is dan zich opwerpen als iemand die vernieuwing wil doorvoeren. Want hij die dat doet, heeft hen die van de oude toestand profiteren tot vijand, terwijl hij slechts lauwe verdedigers vindt in hen die van de nieuwe toestand zouden kunnen profiteren. Een lauwheid die gedeeltelijk voortkomt uit vrees voor de tegenstanders… en gedeeltelijk uit het wantrouwen van de massa die niet werkelijk gelooft in iets nieuws totdat zij het ervaren hebben. Zo komt het dat zijn opponenten iedere kans grijpen om de vernieuwer vurig aan te vallen en de anderen hem slechts halfslachtig verdedigen.’’ – Aldus Machiavelli in … 1525


Kick-of Roger bij Ministeries van LNV en EZK

Anke van den Heuvel en Harold Veugen (La 93) van het ministerie van LNV vroegen Roger Engelberts een inspirerende kick-off van de directeurenconferentie van de ministeries van LNV en EZK te verzorgen, met daarin het antwoord op de hamvraag: Wat heeft geleid tot de innovatie- en samenwerkingskracht in Noordoost-Brabant en wat is de rol van cultuur daarin? Zijn antwoord; Die Bodem!Referentie Meiny Prins

Roger is een man die met zijn tomeloze energie en passie, bedrijven binnen de Agro&Food laat zien dat het anders kan. Als weinig anderen is hij in staat om ondernemers, overheden en onderzoekers te inspireren om breder te kijken. Hij is in staat om steeds weer oplossingen te vinden om ondernemend de toekomst in te kunnen gaan. Zijn drive op People, Planet en Profit combineert hij daarbij steeds met Pleasure, Passion en Pride. Met zijn visie van ‘anders kijken is alles zien’ bewijst hij menig ondernemer een grote dienst. Als geen andere streeft hij ernaar dat ondernemers in de Nederlandse Agro en Food zich met trots en passie kunnen onderscheiden. Hij helpt hen zich te ontworstelen aan de neerwaartse prijsspiraal van commodity denken.

Als ondernemer en inspirator neemt Roger anderen mee op een reis naar de toekomst. Hij is op creatieve wijze in staat om latente ambities zo te verwoorden, dat het voor alle deelnemers een plezier wordt om deze samen en actief na te streven. Roger is een creatieve doener, een DOENdenker. Daarmee kan hij elke uitdaging die hij op de trektocht naar die toekomst tegenkomt ook aan. Het doen onderstreept hij doordat hij zijn inspirerende visie ook zelf in praktijk brengt op zijn creatieve erf in Ottersum.

Met Priva ben ik fan van Roger, van zijn doe kracht en zijn ambities. Mede daarom pakken we nu ook samen met Roger de uitdaging aan om te laten zien dat we duurzame landbouw, gecombineerd met grootstedelijke ontwikkelingen, ook in China kunnen realiseren. Samen met KuiperCompagnons en Wageningen-UR werken we aan een ‘blueprint’ van de meest duurzame paradise-green-city van China, gebaseerd op de uitgangspunten op www.SustainableUrbanDelta.com. Mijn overtuiging is we met de vonken van Roger ook in China de passie van mensen voor een duurzame toekomst kunnen laten ontvlammen.

Meiny Prins
CEO Priva BV
Zakenvrouw van het jaar 2009
Bestuurslid van de Dutch Trade and Investment Board
Lid van de raad van AGROWN
Lid van de Raad van Advisory Council of Commonland
Lid van het Comité for Entrepreneurship & Finance

Projecten en inspiratie die ik graag met je deel Bekijk alle cases

Planet Beet: een experience vol verwondering

idverde

Gedragen strategie mét handvatten voor implementatie

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit - regio Zuid

Een keynote over het unieke samenwerkings- en innovatieklimaat

Gemeente Land van Cuijk en Platform AgriFood Tech

Community ME-N-U

Dutch Dairy Challenge

Samen werken aan verduurzaming van de melkveesector

idverde

Strategievorming van onderaf

Limburgse Land- en Tuinbouwbond

Verduurzaming van de landbouw

Cosun Beet Company

Bright Beet Book - met toepassingen van de biet

Cosun Beet Company

Van suikergigant naar groenste bietenverwerker

Rabobank

Rabobank kleurt food & agri Limburg

Envu

Online campagne vliegenbestrijding veehouderij

Ter Laak Orchids

Op reis met Ter Laak Orchids

Fresh Mushroom Europe

Paddenstoelen jaarrond op je bord

Ambitiesessie - Topigs Norsvin

Van stip naar stappen in 24 uur!

Citymarketing campagne - Meierijstad

Made in Meierijstad

Corporate video | Fancom BV

Fancom in 99 secondes

Corporate Identity – Denkavit

Een nieuwe jas, die past!

Sustainable Urban Delta

Nederland, de groenste stad van de wereld

Strategische visie voor 8 Peelgemeenten

De Peel maakt het in Brainport!