Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro
Zoeken
Strategische visie voor 8 Peelgemeenten

Hoe ontwikkel je een strategische visie voor een gebied als De Peel?

Een visie waarmee de Peellanders, eigenzinnige doeners, de toekomst tegemoet kunnen treden. Imagro heeft de acht Peelgemeenten* begeleid bij het ontwikkelen van een strategische visie voor de economische ontwikkeling van De Peel.

Coalitie van doeners

Wij hebben de Peelgemeenten - Someren, Helmond, Gemert-Bakel, Laarbeek, Asten, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Deurne - daarbij geprikkeld. Op onze voordracht tonen ze lef en durf: ze gaan de integrale toekomstvisie voor De Peel niet zelf maken, maar laten dit aan de samenleving van De Peel. Imagro faciliteert het complete proces. De gemeenten selecteren 30 Peellanders: de Coalitie van Doeners. Wij brengen hen bijeen in de Cacaofabriek (Helmond) en werken met hen in volle overgave in een 24 uurs-sessie naar een ambitieuze stip op de horizon.

 

Van stip naar horizon

De stip inspireert, verbindt en daagt bedrijven, bestuurders, onderwijs en bewoners van De Peel uit samen te werken. De stip biedt de Peellanders kansen om met elkaar te groeien en te bloeien. De stip is de basis voor een sterkere Peelregio.

Het zetten van de stip is de eerste stap. Het echte werk gaat nu beginnen. De Coalitie van Doeners roept alle Peellanders op de stip te omarmen en samen mét hen aan de slag te gaan we in 2030 kunnen zeggen: De Peel maakt het in Brainport! De Peel wil een landelijk voorbeeld zijn op het gebied van een circulaire economie van waarde(n) toevoegen, kringlopen sluiten en grondstoffen opwaarderen.

Aanpak van onderop

“Er is veel waardering in De Peel voor de ‘gedurfde’ aanpak, om als overheid een stapje terug te doen en een aantal betrokken Peellanders de gelegenheid te geven de ontwikkelingsrichting van De Peel te bepalen. Dit heeft een ambitie opgeleverd waar veel draagvlak voor is. Kortom een aanpak van onderop die werkt!”
René Dierx, stichting Peelnetwerk

Geschreven door Roger Engelberts

Meer weten over deze case?

Neem contact met mij op

Ontmoet het team

Judith
Mike
Roger