Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
28 juli 2023 door Roger Engelberts

De y-as van ondernemerschap

 

Ondernemers halen alles uit de dag en gaan er dag en nacht voor. Ondernemer ben je 365/24/7. Dat kost bakken met energie maar levert ook bakken met energie en inspiratie op. In die zin vormt de lengte en levensduur van je ondernemerschap de X-as. Zeg maar de kwantiteit en hoe lang je ondernemer bent, je je 25 jarig of zelfs 50 jarig jubileum viert en WAT je allemaal rond zet aan business en omzetgroei.

 

 

Ik wil in deze column stilstaan bij de Y-as van ondernemerschap. Dat gaat meer over de WAAROM en HOE achter jouw ondernemerschap. Dat gaat dan ook over de purpose of BEDOELING achter jouw ondernemerschap. En zeg eens eerlijk, hoeveel fun, impact en trots heb je dan bereikt met je team? Hoeveel vette gave dingen heb je meegemaakt samen? Hoeveel echte viermomenten en feestjes heb je samen gevierd omdat iets gelukt is op jouw echte bedoeling?

Even een reality check. Kijk eens naar je schermtijd in jouw ondernemerschap. Met een hoge schermtijd, als je veel op je mobiel, i pad of laptop of pc zit, haal je veel minder uit je ondernemersleven dan in het echt. En die tijd haal je nooit meer in.

Daarom een tip. Look up! Van schermtijd naar zwermtijd. Ga zwermen! Kijk om je heen, dan zie je de mooiste dingen! Ervaar lijfelijk de veranderende context in de maatschappij, voel en beleef trends, ga echt in het moment zitten, ben echt aanwezig. En je zult zien dat de kwaliteit van je ondernemerschap groeit. Dit gaat over de ruimte die ontstaat onder de Y-as van jouw ondernemerschap. Dat is het mooie van tijd; hoe groter de wolk onder je curve op de Y-as hoe meer je meemaakt. En je weet het, tijd kun je alleen verliezen als je er niet van genoten hebt.  

De historische tijd krijg je nooit meer terug. Maar de toekomstige tijd, hah, daar is nog zoveel mooie tijd te maken en te behalen. Kwalitijd op de Y-as wel te verstaan. There’s plenty of time.

De X-as, de levensduur van ondernemerschap willen we graag verlengen. We zien het als een gegeven wat we willen oprekken. Daar verbaas ik me over. Want in feite gaat het over het verhogen van de Y-as. Probeer het eens. Steek meer kwalitijd en beleving in het moment. Verzamel herinneringen, kijk om je heen. Elk uur, elke dag. Ga naar buiten, kijk omhoog. Vier alle (kleine) mijlpalen. Ben echt aanwezig, geniet van de ondernemersreis ipv telkens weer een dag af te vinken. Just an (un)usual day at work. Waag jij de sprong? Ga eens zwermen.

Deel dit artikel

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

Ook interessant

FrieslandCampina

Complete communicatie over complexe materie

Cosun

Cosun brengt haar strategie tot leven met verhalen

Programmabureau KRW-DHZ

Actie in de Taxi!

Cosun

Planet Beet: een experience vol verwondering

Het Ministerie van LNV

De Groene Vonk - Transformatie van de landbouw naar een duurzamer systeem

idverde

Gedragen strategie mét handvatten voor implementatie

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie

Verduurzaming van de agrofoodketen versnellen

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit - regio Zuid

Een keynote over het unieke samenwerkings- en innovatieklimaat

Gemeente Land van Cuijk en Platform AgriFood Tech

Community ME-N-U

Greenport West-Holland

Community Indoor Farming Nederland