Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
Producenten Organisatie Veehouderij

Online platform POV

 

Als ledenorganisatie moet en wil de POV intensief, effectief en exclusief met haar leden communiceren. Op digitaal vlak liggen hier volop kansen. Samen met Imagro zette de POV hier stappen in door de ontwikkeling van een nieuw online platform in gang te zetten. De middelen: een nieuwe website, intranet, API én mobiele app. Het resultaat: effectievere ledencommunicatie.  

Wat en hoe wil je communiceren?

Het proces van een nieuw online platform begint bij het scherp krijgen van de vraag. Wat en hoe wil je communiceren? Voor de POV is het belangrijk om niet alleen nieuws uit de organisatie of signalen vanuit politiek en maatschappij te communiceren. Leden moeten ook snel betrouwbare informatie kunnen vinden over actuele markt- en prijsontwikkelingen of mogelijke calamiteiten. Ten slotte moeten de POV-bestuurders makkelijk toegang hebben tot vergaderstukken.

Van strategie naar design

De volgende stap was het ontwerpen van de website, intranet en leden-app. Alles in een eigen POV-Look en Feel. Het uitgangspunt was een frisse look die toch de herkenbaarheid van de POV waarborgt. Het ontwerpen werd opgevolgd door de daadwerkelijke bouw van de onderdelen en het inbouwen van slimme koppelingen tussen de nieuwe systemen.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft een eigen smartphone app voor de leden ontwikkeld. Deze vervangt de berichtendienst via Whatsapp. De nieuwe app 'POV Leden' brengt de laatste nieuwsberichten, de actuele marktberichten en de POV Prijsindex. Een gebruiker van de app kan zelf bepalen of hij/zij pushnotificaties wil ontvangen. Ook heeft de app een belangrijke functie in het geval van calamiteiten rond bijvoorbeeld besmettelijke dierziekten. Het moet de leden op tijd kunnen waarschuwen voor gevaar of belangrijke maatregelen. Tot slot kunnen met de smartphone in de hand de aan- en afvoer van dieren worden gemeld voor de I&R/VVL. Een verplichting die op deze manier makkelijker is gemaakt. De ledenapp is alleen beschikbaar voor leden van de POV en te downloaden in de Google Play store en App store.

POV:

"Zo’n online platform heeft zoveel mogelijkheden, dat we soms moeten puzzelen om alle mogelijkheden zo optimaal mogelijk te benutten. Gelukkig is er altijd hulp vanuit Imagro. En als je dan de slag te pakken hebt, werkt het geweldig."

Geschreven door Jeroen Caspers

Meer weten over deze case?

Neem contact met mij op

Ontmoet het team

Déwin
Elke
Jeroen
Marga

Ook interessant

FrieslandCampina

Complete communicatie over complexe materie

Cosun

Cosun brengt haar strategie tot leven met verhalen

Programmabureau KRW-DHZ

Actie in de Taxi!

Cosun

Planet Beet: een experience vol verwondering

Het Ministerie van LNV

De Groene Vonk - Transformatie van de landbouw naar een duurzamer systeem

idverde

Gedragen strategie mét handvatten voor implementatie

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie

Verduurzaming van de agrofoodketen versnellen

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit - regio Zuid

Een keynote over het unieke samenwerkings- en innovatieklimaat

Gemeente Land van Cuijk en Platform AgriFood Tech

Community ME-N-U

Greenport West-Holland

Community Indoor Farming Nederland