Meer items laden
 Je hebt het einde bereikt, probeer je zoekterm te verfijnen als je niet het gewenste resultaat hebt gevonden.
 Sorry, er zijn geen resultaten gevonden op deze zoekterm
Logo Imagro 30 jaar Imagro logo
Zoeken
Gemeente Land van Cuijk en Platform AgriFood Tech

Community ME-N-U

Community ME-N-U is een community die in het leven is geroepen om jonge (tot 35 jaar) én ervaren professionals in Agri, Food, Tech en Health in het Land van Cuijk en Maasduinen met elkaar te verbinden. ME-N-U streeft ernaar deze professionals, die wonen of werken in het Land van Cuijk en Maasduinen, in hun kracht te zetten, te activeren en zo te binden aan de regio. Een dubbele vergrijzing, senioren die ouder worden en jongeren die studeren buiten de regio maakt het belangrijker dan ooit om met én voor de volgende generatie te werken aan een vitale regio waar het goed werken, wonen en leven is. Simpel gezegd; een bijdrage leveren aan de brede welvaart en dus aan het welzijn van mensen in de regio.

Gebundelde kennis en krachten

Gemeente Land van Cuijk en Platform AgriFood Tech waar Roger Engelberts programmasecretaris is, zien verbinden en ontwikkelen als een werk-woord. Dit kan het beste door samen te werken en bevlogen professionals te inspireren ene bijdrage te leveren aan de regio. Imagro pakt in deze de handschoen op door het aanwakkeren en (blijven) stimuleren van community building, specifiek gericht op jongeren. Ook hier is samenwerking key; Ruben Burger en Inge Smits zijn samen met Linda van Dalen, eigenaresse van Social Noot, ruim een jaar bezig om deze community te laten vliegen.

 

 

Events bij inspirerende bedrijven mét interactie

Concreter doen we dat tot nu toe door het organiseren van events, 2 grote en 4 kleine per jaar. We zoeken een toffe interessante locatie en organiseren daar een avondvullend programma, met interactie, een goede spreker, vaak een rondleiding en we sluiten altijd af met een (netwerk)borrel. Onze eerste meeting was op Eiwitcampus Beers, daarna zijn we te gast geweest bij Marel Poultry in Boxmeer en laatst mochten we bij CNC Grondstoffen in Milsbeek langs. Elke keer staat de avond in het teken van (een combinatie van) de thema’s Agri, Food, Health en Tech. Zo’n 80 professionals  ontmoeten elkaar op deze avonden voor inspiratie en kennis, maar ook om met elkaar het gesprek aan te gaan en zo van elkaar te leren. Dutch Food Week heeft een aftermovie gemaakt van onze bijeenkomst bij Marel, die volledig in het teken van Food stond.

Kleinere events en DOE-clubs

De vier kleinere events zijn meer gericht op persoonlijke ontwikkeling. We hebben een workshop Personal branding georganiseerd en bijvoorbeeld brainstormavonden met de verschillende DOE-clubs. Zo helpen we de DOE-clubs verder, die op initiatief van mensen uit de regio ontstaan. Uiteindelijk is hier een circulair Bier Compensatiebroodje (BICO’tje) ontstaan én aan de man gebracht tijdens de Koning Willem l Foodtour.

Je aansluiten bij (de kartrekkers van) Community ME-N-U? Neem dan contact op via community@agrifoodtechlandvancuijk.nl .

Volgen wat ME-N-U doet of als eerste weten wanneer een volgend event plaatsvindt? Volg de community dan via LinkedIn of Instagram.

Geschreven door Inge Smits

Meer weten over deze case?

Neem contact met mij op

Ontmoet het team

Inge
Roger
Ruben

Ook interessant

FrieslandCampina

Complete communicatie over complexe materie

Cosun

Cosun brengt haar strategie tot leven met verhalen

Programmabureau KRW-DHZ

Actie in de Taxi!

Cosun

Planet Beet: een experience vol verwondering

Het Ministerie van LNV

De Groene Vonk - Transformatie van de landbouw naar een duurzamer systeem

idverde

Gedragen strategie mét handvatten voor implementatie

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie

Verduurzaming van de agrofoodketen versnellen

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit - regio Zuid

Een keynote over het unieke samenwerkings- en innovatieklimaat

Greenport West-Holland

Community Indoor Farming Nederland

Dutch Dairy Challenge

Samen werken aan verduurzaming van de melkveesector