door Roger Engelberts

Food for thought

Vandaag start de HAS Hogeschool Food Experience, het summum van vernieuwing in food wordt daar gepresenteerd. Da's mooi!

In Brabant zie je namelijk enerzijds een beweging van consumenten die vasthouden aan het idee dat ze zichzelf en de wereld kunnen verbeteren door bewuster te eten. Da’s mooi, kijk naar Herenboeren in Boxtel. Tegelijkertijd zie je in Brabant een toenemend aantal mensen die te dik zijn. Vandaag op deze maandag een pleidooi voor het feit dat obese mensen niet makkelijk zelf het tij kunnen keren. Dik zijn heeft naar mijn mening niets te maken met een bourgondische levensstijl. Het gaat eerder over vulling i.p.v. voeding. Het is een welvaartsziekte.

Ook Brabant eet zichzelf ziek. In Brabant lijdt 13% van de volwassenen aan obesitas. Dat wil zeggen: een BMI boven de 30. Concreet betekent dat dat een man van 1,80 meter 98 kilo weegt. Naar verwachting heeft over 20 jaar 20% van de bevolking obesitas. Enne... aanpakken van vetzucht is gecompliceerd zo blijkt uit onderzoek: het is véél ingewikkelder dan Minder en Gezonder eten. Maak er een mooie week van. Enne, let op uw voeding. Stel jezelf de vraag ook bij een discussie: zit er wel voldoende voeding in de stof die ik tot mij neem? Food for thought.  Roger Engelberts schrijft regelmatig korte columns over opvallende ontwikkelingen voor het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.