door Elvi van Wijk

Imagro's bijenhotels goed terecht gekomen

In juni gaf Imagro vijf bijenhotels weg, ieder ter waarde van € 265,-. De winnaars hadden meegedaan aan onze biodiverse zomer-actie en originele oplossingen bedacht voor versterking van biodiversiteit. Eén van deze winnaars was Bart van den Broek van bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek. Collega Paul Houtepen zocht ‘m op.

Boerderij ‘t Schop is een bedrijf dat Minister Schouten zou willen zoenen. Er wordt gewerkt met een gesloten kringloop, geen kunstmest gebruikt en de koeien grazen op natuurgraslanden. Zoon Bart is nu, met veel energie, bezig om het bedrijf 100% circulair te maken.

Zes open armen

Paul Houtepen: “Maar als je er bent, voel je vooral de gastvrijheid. Deze mensen staan met zes open armen naar de maatschappij en snappen dat entertainment en educatie heel goed samen kunnen gaan. Vandaar hun initiatief van een ‘blotevoetenpad’ waar jong en oud op een speelse manier kennis kunnen maken met de effecten van klimaatverandering op de bodem en manieren om klimaatverandering op te vangen. Het pad is circa 800 meter lang. Het duurt ongeveer één uur om ’t af te leggen en alle activiteiten onderweg te doen, zoals een kruiwagenrace of schat zoeken. Imagro’s bijenhotel zal een ‘schôn plekske’ krijgen aan dit pad.”

De andere bijenhotel-winnaars waren Monique van der Made van Klasseboeren Breda, Khalid Rashid van de Duitse gemeente Weeze, Wim Uljee van Stichting Milieukeur en Hans Lentz van Gielissen Interiors & Exhibitions uit Eindhoven.

Zaadmengsels

Voor de inzendingen die nét naast het bijenhotel grepen, gaf Imagro zaadmengsels weg; ieder goed voor 25 m² insectenparadijs. Deze mengsels bestonden uit  o.a. reukloze kamille, gipskruid, wilde korenbloem en gewone klaproos.

Alle winnaars: van harte gefeliciteerd!

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.