23 februari 2021

Martin Scholten verbindt zich parttime aan Imagro als intern inspirator

“We zijn allemaal op zoek naar nieuwe perspectieven voor ons voedselsysteem. Dat vereist communicatie die gericht is op verbinden, inspireren en doorpakken. Daar is Imagro sterk in. Reden waarom ik hen graag intern bijsta als inspirator en senior adviseur in projecten die draaien om vernieuwing van het voedselsysteem én verbetering van landschap, aqua en leefomgeving.” Aldus Martin Scholten, sinds kort ook gedeeltelijk werkzaam voor Imagro.

Martin Scholten: “Ik ben ecoloog en denk vanuit die achtergrond mee over nieuwe toekomstperspectieven voor ons voedselsysteem én de transities die nodig zijn. Wat mij betreft is de draagkracht van de aarde hierbij leidend. In samenhang en samenspel met de natuurlijke omgeving en de samenleving, zullen we deze perspectieven zoeken én vinden. Met doordacht maatwerk, vanuit een systemisch inzicht en zonder kort door de bocht oplossingen, die morgen alweer voor andere problemen zorgen. We moeten doordenken en omdenken, én samen leren en doen.” 

Roger Engelberts, directeur van Imagro: “Wij leven in een verandering van tijd. Agrifood is springlevend én moet adaptief zijn aan de veranderende maatschappelijke context. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van korte ketens. Je ziet het grijze midden steeds meer verdwijnen. Dit vraagt om transities en systeemverandering én om nieuwe perspectieven. En precies dáár staan we om bekend.”

Volgens Engelberts vormen maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, klimaatadaptatie en biodiversiteit mooie innovatie-uitdagingen voor Imagro’s domeinen agri, food en leefomgeving. “Imagro groeit in dit soort vraagstukken. Reden waarom ons team groeit, met Martin als intern visionair en inspirator. Dankzij al zijn kennis en ervaring is hij een zeer welkome aanwinst.” 

De op Wieringen woonachtige Scholten zal zijn parttime functie bij Imagro combineren met zijn rol als strategisch adviseur voor Europese en Regionale zaken van de Raad van Bestuur van WUR

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •