door Roger Engelberts

Stop het bashen van Boeren in Brabant: basta!

Boxtel afgelopen maandag. 10 uur lang bezetten activisten een varkensboerderij. Het is een wonder dat er geen massale knokpartij is uitgebroken in Boxtel. Nee in plaats daarvan staken de boeren de bbq aan. 

In mijn ogen moet de bezette boerderij in Boxtel, naast de grootste slachterij van Nederland, geruimd worden. Actievoerders uit 26 landen breken in… In België heerst varkenspest, we zijn de littekens van 1997 nog niet vergeten in Brabant. Geen risico lopen.

En de overheid? Die reageert veel te laconiek. Wat zou er gebeurd zijn als 100 activisten het politiebureau in Boxtel zouden bezetten? Stop het bashen van Brabantse boeren, mensen. Help hen, koop Brabantse waar. Twee op de drie varkenshouders stopt binnen nu en 10 jaar. 'Papa waar zijn de Brabantse boeren gebleven? In het museum jongen.'

door Roger Engelberts

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.