16 mei 2018

10 jaar BIG Challenge

Dit jaar tijdens de Alpe d'HuZes doen teams van BIG Challenge voor de tiende keer mee. Afgelopen jaren haalden ze ruim 8 miljoen euro sponsorgeld op.

In het half jaar voorafgaand aan Alpe d'HuZes zijn deelnemers aan BIG Challenge druk met het organiseren van vanalles en nog wat om zoveel mogelijk sponsorgeld voor het goede doel, KWF Kankerfonds, op te halen. Een biggenrace, dienstenveiling of verkoop van wijn. Een halfjaar lang laat de sector zich op deze manier door heel Nederland op een positieve wijze zien. 

Van deelnemers aan Alpe d'HuZes wordt verwacht dat zij €2.500,- sponsorgeld ophalen, BIG Challenge legt de lat wat hoger: €5.000,- per deelnemer. En dat lukt! De afgelopen jaren halen ze gemiddeld maar liefst rond €6.500,- per persoon op. Jaarlijks zijn ze daarmee goed voor zo'n 10% van de totale sponsoropbrengst van Alpe d'HuZes. Dit jaar, tijdens het 10-jarige jubileum, streven ze om €1 miljoen bij elkaar te krijgen.

Mathee Kamp, lid van de BIG Challenge-stuurgroep, mede-organisator én tevens al ruim 20 jaar werkzaam bij Imagro: "Via BIG Challenge laten we zien dat we als agrarische sectoren samen sterk zijn. Het is mooi om allemaal samen de land- en tuinbouw te promoten en tegelijkertijd een goed doel te ondersteunen."

Ook collega's Marga te Velde (deelnemer vanaf 2010, momenteel Clustercoördinator Communicatie) en Nathalie Kokke (vanaf 2013 secretariële ondersteuning van de stuurgroep) zetten zich ieder jaar weer in om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. In het verleden hebben ook collega's Roger Engelberts en zijn dochter, Roger Vleeshouwers én Bea Wellen de tocht gemaakt voor BIG Challenge. 

Een indruk van de activiteiten van BIG Challenge tijdens de koersweek in Frankrijk:

Bron: artikel '10 jaar BIG Challenge' op www.boerderij.nl

 

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •