door Roger Engelberts

Brabant aan de Pioppi

Pioppi jij al? Massa’s Brabanders zijn aan het Pioppen. Wat? Aan het Pioppen. Te veel buikvet lijkt een belangrijke indicator voor hart- en vaatziekten. Dus buikvet moet eraf. Pioppi komt erin. Roger Engelberts voor Omroep Brabant over Pioppi en Pippi. 

Pioppi dus. Genoemd naar de leefstijl van één van de gezondste regio’s in…Italië. Pioppi is een dieet van de Britse cardioloog en activist voor gezond eten Aseem Malhotra.

Het Voedingscentrum waarschuwt tegen dit dieet. Pioppi wijst namelijk gezonde koolhydraten radicaal af en Pioppi promoot verzadigde vetten. Pioppi vindt een dieet waar de dagelijkse energie voornamelijk uit eiwitten en vetten komt helemaal prima. Eiwitten van boer Spierings uit Oss, van Vion en van de Vegetarische Slager. Brabant First.

Misschien moet Brabant in het We Are Food Jaar Pioppi inruilen voor Pippi. U weet wel, Pippi Langkous met de gevleugelde uitspraak: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik weet zeker dat ik het kan!’ De praktijk gaat het bewijs leveren…

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.