door Kees van Beek

De Case van Kees – Apps voor de aarde

In een paar swipes ligt de wereld aan je voeten, of in je handen, beter gezegd. Dankzij onze Ipads, tablets en mobile devices, hebben we dagelijks de beschikking over een groeiend aantal apps. Ideaal voor werk, creatie, inspiratie en entertainment. In deze blog wil ik regelmatig aandacht geven aan opmerkelijke, inspirerende online tools.  

Als eerste wil ik u voorstellen aan Tiny Bop. Tiny Bop ontwikkelt (bijzonder mooi vormgegeven) educatieve apps, waaronder ‘The Earth’. Een te gek vormgegeven interactieve app speciaal voor kinderen; ze kunnen aardbevingen simuleren, vulkanen laten uitbarsten en nog veel meer. Speels, helder en heerlijk vormgegeven.

Het bijzondere is dat deze app een mooie vorm koppelt aan een relevante boodschap: “Help de planeet, elke app telt”. Apple en het Wereld Natuur Fonds slaan de handen ineen en willen de nieuwe generatie bewust maken van het belang van duurzaamheid voor onze aarde. En elke app telt ook echt: tot en met 24 april 2016 gaat 100 procent van de opbrengsten van een aantal deelnemende apps naar het fonds. In totaal doen 27 apps aan de actie mee, ze zijn allemaal op een speciale pagina in de App Store te bekijken. Apps voor de Aarde is een opstapje naar Earth Day op 22 april.

Het is verantwoord spelen. Zo laat je kinderen met een goed gevoel een kwartiertje spelen op de tablet of telefoon. Spelenderwijs leren zij over ‘de zorg’ voor onze aarde in een ontspannen sfeer. Gamification maakt maatschappelijke issues toegankelijk en behapbaar voor iedereen. Niet te zwaar, maar lekker luchtig. Voor de ouders (= de kopers van de apps) is de connectie Apple - WNF een stimulans. Twee geliefde A-merken, die zich inzetten voor ‘de wereld’, dat zorgt voor een feel good gevoel. De kracht: gamification en cross-overs van A-merken overgoten met een goede, krachtige vormgeving. Een win, win én win situatie. Voor ouders, kinderen en in dit geval het WNF.

 

Geschreven door Kees van Beek:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •