door Sander Groenen

Draagvlakcommunicatie

De overheid 3.0 De wereld om ons heen verandert in rap tempo. De ‘crowd’ heeft de macht. We leven in een user generated context. Burgerinitiatieven, crowd funding trajecten; de burger is aan zet en bepaalt. Hoe ga je daar als overheid mee om? Dat vraagt wel een nieuwe kijk op maatschappij en hoe daar een rol in te vertolken. De transitie die zich momenteel in de samenleving voltrekt, heeft zijn weerslag op de rol van de overheid. Hoe kan de overheid betekenisvol blijven voor de burgers? Sander Groenen, senior adviseur buitengebied, helpt overheden over de eigen grenzen te kijken naar de toekomst.

“De overheid beweegt zich in een nieuw speelveld. Niet alleen is sprake van een takenverzwaring, ook zien we een veranderd Umfeld. Mondigheid, eigen initiatief, dialoog; zomaar wat woorden waarmee de nieuwe overheid dagelijks mee te maken heeft.

In dat speelveld de juiste keuzes maken, vraagt strategisch denken 3.0. Samenwerken, draagvlak creëren en meebewegen met het ritme van de samenleving. Het zijn stevige uitdagingen waarmee de overheid zich ziet geconfronteerd.

Ik merk dat in mijn dagelijkse werk bij diverse gemeenten, provincies en NOG’s. De overheid is zoekende. Niet vreemd als je ziet in welk tempo verandering vandaag de dag op hen afkomt. Bovendien realiseert men zich maar al te goed dat veranderen noodzakelijk is, om ook de volgende generatie (Y en Z) betrokken te houden.

Wij helpen bestuurders en overheden betere aansluiting te houden bij de samenleving. Doordat we begrijpen wat er speelt in de samenleving kunnen we nieuwe strategieën ontwikkelen door anders te kijken naar vraagstukken van de overheid. Door creativiteit te prikkelen, zetten we in op verandering/vernieuwing. Leggen we verbindingen, zorgen we samen voor steviger draagvlak dat aansluit bij behoeften. Dat is onze kracht. Wij weten wat er speelt, zien trends en kunnen daar op aanhaken. Zo helpen we overheden te innoveren. We ontketen geen revolutie maar jagen evolutie aan. Samen op weg naar een nieuwe overheid.

Ons middel is draagvlakcommunicatie. Zoek verbinding, inspireer en deel je visie en zorg dat je daarin gehoord wordt. Want dat is essentieel om in het veranderingsproces houvast te krijgen. Draagvlak geeft betrokkenheid en zet beweging in gang. Zo kun je samen doelgericht werken aan vernieuwing. Dat is niet eenvoudig en vraagt lef. Maar als je eenmaal ‘om’ bent, draag je bij aan een nieuwe toekomstgerichte overheid in een dynamische speelveld. In de toekomst is stilstand achteruitgang in het kwadraat. Haak aan bij wat de actualiteit brengt, beweeg mee en doe ervaring op.

Graag attendeer ik u op onze Rijnland Expeditie een 24-uurs ontwikkelsessie van uw leiderschap om ook uw persoonlijke ontwikkeling voor de toekomst veilig te stellen."

Neem contact op met Sander Groenen

Geschreven door Sander Groenen:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •