door Diana van Bokhoven

Dutch Water Mining speelt in op de duurzame trend in 2012: recycling

Mark Beumer op de site van de Club van Dertig: "Echte doorbraak in 2012 zal zitten in recycling. Het sluiten van kringlopen. De grondstoffen die we hebben zijn eindig. En ze raken snel uitgeput. Voor lcd-schermen is het metaal indium nodig dat over tien jaar op is.

Goed om te lezen dat onze* inzending voor de Delta Water Award aansluit bij de actualiteit. Met een nieuwe techniek, Dutch water Mining, genoemd kunnen we acute blauw alg problemen in bijvoorbeeld het Volkerark Zoommeer oplossen en tegelijkertijd kennis vergaren over het sluiten van de fosfaatcyclus.

De techniek van Dutch Water Mining bestaat onder andere uit het biologisch produceren van waterplanten en schelpdieren. Met de oogst ervan halen we fosfaat uit het water, de belangrijkste veroorzaker van blauw alg. Dit fosfaat is in onze ogen geen waardeloos restproduct, maar een schaarser wordende grondstof voor voedselproductie.Met toepassing van bewezen technieken en het slim verbinden van innovatieve partijen, sluit Dutch Water Mining de fosfaatcyclus  en biedt zo een uitweg uit de fosfaatcrisis. Hierbij ontstaan ook nog interessante nevenproducten, zoals biobrandstof en energie.

Het mes van Dutch Water Mining snijdt dus aan meerdere kanten: het biedt een oplossing voor het blauwalgprobleem en draagt ook bij aan het garanderen van de mondiale voedselvoorziening. Tegelijkertijd ontstaat er een geheel nieuwe biobased economy in de Zuidwestelijke Delta en wordt Nederland opnieuw op de kaart gezet met een innovatief exportproduct dat toepasbaar is in zowel zoete als zoute waterdelta´s in de wereld.

* Voor deze inzending werkt Imagro samen met Infram, Imares, BVR en Decisio.

Geschreven door Diana van Bokhoven:

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •