door Roger Engelberts

Ik ben VOOR

Zonnetje aan de horizon. Het Brabantse witte goud brult het klapzand uit. Brabant steekt met 1264 ha de aspergeprovincie en buur Limburg met 2353 ha naar de kroon. Goede zandgrond is nodig en die heeft Brabant genoeg. Meierijstad en Cranendonck zijn de grootste aspergegemeenten van roodwit geblokt Brabant.​

Goed om te ervaren dat afgelopen week bij het afscheid van Hans Huijbers, 9 jaar onderscheidend voorzitter van ZLTO, ook de asperge de kop op stak. 600 gasten – tutti agrifood - uit heel Nederland smaakten de Brabantse asperge in Wintelre verrukkelijk. Huijbers liep ver VOOR zijn doel uit, stond 9 jaar VOOR de boer, VOOR de ploeg en het kruis. ‘’Boeren hebben een oplossing.’’ Huijbers stond VOOR de zaak. Als je de boer laat stikken heb je niets te bikken. Maar je moet ze blijven prikkelen en steken, net als de asperges. 

Foto credits: Hans Huijbers, ZLTO
Roger Engelberts schrijft regelmatig korte columns over opvallende ontwikkelingen voor het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.