door Sanne van de Valk

Ik gun iedereen GUNG HO!

Op vakantie gaan, ik hou er van. Het liefst in de bergen. Wandelen naar de top. Ultiem genieten van het uitzicht. Dit jaar ging ik naar de Franse en Zwitserse alpen. Het deed me denken aan het Imagro-uitje in 2018. Toen we samen van berghut naar berghut klommen en vierden dat we de top bereikten. Wat een prachtige club mensen. En dat vind ik nog steeds.

Ik kan écht genieten van vakantie, maar ik heb ook altijd weer zin om naar het werk te gaan. Vanwege mijn fantastische collega’s én de leuke organisaties waarmee ik samenwerk. Vanwege de waardering en het vertrouwen dat ik krijg. Omdat ik het gevoel heb dat ik waardevol werk doe – ik werk aan nieuwe perspectieven voor een duurzamere en mooiere leefomgeving. En dat vind ik belangrijk, als mens.

Voordat ik op vakantie ging las ik het boek ‘Gung Ho!’ van Kenneth Blanchard en Sheldon Bowles. Over hoe je mensen zo motiveert en enthousiasmeert dat ze zich volledig inzetten voor het succes van hun organisatie. Het antwoord ligt besloten in de natuur. De natuur waar ik mijn werk aan te danken heb. Waar ik dagelijks van geniet en waar ik rust kan vinden. Waar ik van ieder dier en iedere plant iets kan leren.

Gung Ho bestaat uit drie eenvoudige principes:

  1. de drijfveer van de eekhoorn
  2. de werkwijze van de bever
  3. de gave van de gans 

Waardevol werk

Heb je een eekhoorn ooit stil zien zitten? Ik niet! De eekhoorn zit nooit stil. Is ontzettend gemotiveerd. Waarom? De eekhoorn doet namelijk waardevol werk. Werkt aan één duidelijk doel: zoveel mogelijk voedsel verzamelen voor de winter.

Zelf bepalen hoe je het doel wilt behalen

Hoewel we in Nederland niet zo vaak bevers zien, het is écht zo: de bever is een echte teamplayer. Werkt aan één gemeenschappelijk doel en bepaalt zelf hoe hij het doel gaat behalen. Bevers vertrouwen erop dat iedereen op zijn manier zijn beste steentje bijdraagt.

Moedig anderen aan!

Ganzen. Ik heb ze in mijn vakantie vaak over zien vliegen. Gezien? Gehoord! Dat gaat namelijk niet zonder geluid. Ganzen moedigen elkaar aan. Of ze nu vooraan vliegen, achteraan of middenin de groep, iedereen wordt aangemoedigd. Iedereen is waardevol. Iedereen krijgt een steuntje in de rug.

Op vakantie vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Zoals dat vaak gebeurt op vakanties. Ik besefte me waarom ik zo graag naar mijn werk ga. Dat is omdat we bij Imagro werken volgens de principes van Gung Ho – de drijfveer van de eekhoorn, de werkwijze van de bever en de gave van de gans. 

En ik gun dat iedereen. Ieder mens. Iedere organisatie. Een duidelijk doel. Haalbaar & uitdagend. Waarin medewerkers zelf bepalen hoe zij hieraan bijdragen, waarbij gevoelens, wensen en behoeften worden gerespecteerd en iedereen wordt aangemoedigd.

Een nieuw perspectief – voor een duurzamere en mooiere leefomgeving.

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.