1 april 2020

Zorgchidee: hart onder de riem voor zorg & sierteelt

Een estafette waar (zorg)professionals een orchidee doorgeven. Zo steek je een hart onder de riem én verbindt je twee werelden: zorg die het verdient en de Nederlandse sierteelt die het momenteel zou moeten verdienen maar het zout in de pap niet verdient. Imagro ontwikkelde belangeloos een campagne voor aandacht in deze barre tijd vóór de zorg én vóór de zieltogende Nederlandse sierteelt. Samen met de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis Boxmeer.

"Wij zijn ontzettend trots hoe (zorg)professionals op dit moment schouder aan schouder samen werken om levens te redden en deze epidemie te overwinnen. Dat verdient een groen hart onder de riem. Dag en nacht staan ze klaar. Nu meer dan ooit leunt ons land op dit soort toppers. Dat verdient een zOrgchidee!’’ zegt Roger Engelberts (directeur Imagro) en tevens ambassadeur van het eerste uur van de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis

"Wij vinden dat nóg meer medewerkers in de zorg dit verdienen. Daarom ondersteunen we deze zOrgchidee Estafette", onderstreept Diny van Vliet-Hermanussen namens de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Het idee is simpel. Degene die een zorgchidee ontvangt kan kosteloos een orchidee (door)sturen aan één andere (zorg)professional die dit verdient. Diegene doet dat weer voor een andere (zorg)professional en zo ontstaat er een ketting-bloemenactie. Organisaties kunnen een zorgchidee estafette adopteren en bepalen zelf hoelang deze estafette doorloopt (a €25,- per zorgchidee). Imagro verzorgt de verzending. "Een levend organisme waar je maanden plezier van hebt", aldus Engelberts. De actie loopt – afhankelijk van het succes – door in de hele maand april. 

#FlowerBoostChallenge 
Op dit moment heeft de sierteeltsector het zwaar. Vanwege het coronavirus wordt dagelijks meer dan 50% van de bloemen en 30% van de planten doorgedraaid (niet verkocht op de veiling en klaar om vernietigd te worden). Om ook de sierteeltsector een hart onder de riem te steken is een nationale challenge bedacht met de naam #FlowerBoostChallenge. Met deze zOrgchidee Estafette geven Imagro en de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis hier een extra impuls aan.   Samenwerking Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis
De zOrchidee Estafette is een initiatief van Imagro en Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Op dit moment sponsoren zij beiden één estafette. Engelberts: "Dit is een 100% goede doel actie, nul strijkstok. We hopen dat deze flink gedeeld wordt. Elke betaalde euro van deze actie komt rechtstreeks ten goede aan de sierteelt."

Ook een estafette starten?
Geïnteresseerden die ook een zorgchidee estafette willen starten, kunnen contact opnemen met Maud Janssen (secretariaat Imagro) via maud@imagro.nl.

 

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

  •  *
  •