16 maart 2020

Corona maatregelen

Het coronavirus grijpt in een rap tempo om zich heen. Op dit moment (16-3-2020) is in de directe omgeving van Imagro (gemeente Gennep, Noord-Limburg) één persoon positief getest. We weten dat dit aantal in werkelijkheid hoger kan liggen. Daarom nemen we de richtlijnen van het RIVM zeer serieus. En dat geldt ook voor onze verantwoordelijkheid als bedrijf. Met het oog op de gezondheid van onze klanten en medewerkers hebben wij gekozen voor een aantal maatregelen. Die leest u hieronder, als antwoorden op vaak aan ons gestelde vragen. 

Heeft u andere vragen of maakt u zich zorgen? Voor andere corona-gerelateerde vragen aan Imagro kunt u terecht bij Judith van Heck.

Is jullie kantoor geopend?

Ons kantoor in Ottersum (Noord-Limburg) is op dit moment gewoon geopend, maar de meeste medewerkers werken sinds vorige week al zoveel mogelijk thuis. Medewerkers woonachtig in de provincie Brabant werken al thuis sinds het eerste concrete advies van RIVM over specifieke maatregelen voor Brabant. Alleen voor overleggen waarvoor fysiek samenzijn noodzakelijk is, komen we naar kantoor. Natuurlijk hanteren we hiervoor alle hygiëneregels zoals geadviseerd door het RIVM.

Op dit moment maken we i.v.m. hoge aantal besmettingen in de provincie Brabant geen gebruik van onze werkplek in de Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch.
 

Welke maatregelen nemen jullie?

Op ons kantoor in Ottersum en thuis passen onze medewerkers uiteraard de belangrijke maatregelen toe om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • We wassen onze handen regelmatig
 • We nemen gepaste afstand van elkaar
 • Hoesten en niezen doen we in de binnenkant van onze elleboog
 • Wanneer nodig gebruiken we papieren zakdoekjes
 • We schudden voorlopig geen handen
 • Uit voorzorg werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis
 • We hebben onze medewerkers geadviseerd om sociale contacten te beperken waar mogelijk
   

Werken jullie gewoon door?

Al onze medewerkers werken gewoon door en kunnen vanuit thuis de meeste werkzaamheden oppakken. U hoeft dus niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van gemaakte afspraken. We kunnen ons voorstellen dat de huidige situatie impact heeft voor uw communicatie activiteiten (denk bijv. aan interne/externe crisiscommunicatie). We denken graag mee en ontzorgen onze klanten waar mogelijk. Kunnen we iets voor uw bedrijf/organisatie betekenen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Imagro of bel naar ons algemeen nummer.
 

Gaan afspraken door?

Waar mogelijk gaan afspraken door. We respecteren echter ook de keuzes van onze klanten wanneer ze op dit moment liever geen fysieke ontmoetingen willen. In dat geval kijken we of het mogelijk is om de afspraak telefonisch of via Skype door te laten gaan. Al onze medewerkers zijn zowel telefonisch als via Skype te bereiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om afspraken te verzetten.
 

Zijn medewerkers van Imagro besmet met het virus?

Voor zover we weten is geen medewerker van Imagro besmet. Wanneer medewerkers lichte verschijnselen vertonen, zoals hoesten en niezen, werken zij uit voorzorg vanuit huis.
 

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Judith van Heck.
We zullen dit bericht regelmatig updaten.

 

#SAMENSTERK

Ondanks het feit dat het coronavirus een grote impact heeft op veel mensen en op de economie, blijft creativiteit, verbondenheid en betrokkenheid hard nodig. We willen alle mensen in de zorg, onderwijs, voedselketen en andere sectoren en beroepen een hart onder de riem steken.

Samen staan we sterk. Wilt u ook een familielid, vriend(in) of collega een extra hart onder de riem steken? Stuur een warm hart via onze #samensterk-actie

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze I-mailing

In onze I-mailing houden we je periodiek op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Imagro. Nieuwe projecten, inspirerende blogs, openstaande vacatures én andere leuke weetjes. Vul je gegevens in wanneer je de I-mailing wil ontvangen.

 •  *
 •